U trendu

Košarkaši Zvezde osvojili Kup Koraća

NOVI SAD – Košarkaši Crvene zvezde osvojii su trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto su sinoć u finalu u Novom Sadu pobedili Megu sa 73:60.

Crveno-beli posle četiri godine vratili su Žućkovu levicu na Mali Kalemegdan, što im je ukupno 10. trofej Kupa u klupskoj istoriji.
Ekipa Dejana Radonjića meč je prelomila u trećoj deonici, kada je odličnom odbranom i skokom u potpunosti zaustavila Megu, koja je u odnosu na prvo poluvreme bila neprepoznatljiva.

U pobedničkom timu Dejan Davidovac ubacio je 14 poena uz šest asistencija, Džoni O’Brajant imao je isti košegeterski učinak uz sedam skokova, dok je Marko Jagodić Kuridža sa osam poena, 11 skokova uz indeks korisnosti 21, proglašen je za najkorisnijeg igrača final (MVP).

U timu Mege najbolju rolu imao je Filip Petrušev sa 21 košem, koji je poglašen i za najboljeg strelca finalnog susreta.

Mega je odlično otvorila finale serijom od 12:2, za koju su najzaslužniji bili Petrušev, Simonović i Momirov.

Ta prednost nije bila dugog veka, jer je Zvezda na isti način nizom od 12:0 uzvratila.

Tome su doprinele i brze lične greške Petruševa i Momirova, koji su morali na klupu, pa su crveno-beli poenima Lazića i O’Brajanta došli do izjednačenja.

Do kraja četvrtine izabranici Vladimira Jovanovića uspeli su ponovo da vrate prednost na svoju stranu i da posle prvih 10 minuta imaju plus dva (21:19).

Povratkom Petruševa na parket u durgoj deonici Mega je uvećala prednost, ali je Lojd serijom svojih poena ponovo vratio egal.

Mega je finiš poluvremena iskoristila da opet bude u plusu u odnosu na rivala i pred drugih 20 minuta rezultat je bio 40:36.

Nastavak meča doneo je furioznu ekipu Dejana Radonjića, koja je nanizala sedam poena i skoro pet minuta nije dozvolila Megi da postigne koš.

Kontrolisali su crveno-beli sve u trećoj deonici, pre svega skok, proradio je i šut sa distance i u odlučujući period Zvezda je ušla sa plus pet (53:48).

Izgubljene konce u igri iz treće četvrtine Mega nije uspevala da nađe ni u nastavku.

Nizale su se greške i u napadu i u odbrani, šut sa distnace je stao, a Zvezda je sa druge strane uvećavala prednost, uz briljantnu partiju Davidovaca i na kraju je došla do trijumfa i trofeja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar