U trendu

Košarkaši Zvezde poveli 2:0 protiv Partizana u finalu plej-ofa ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde poveli su večeras protiv Partizana sa 2:0 u finalu plej-ofa ABA lige, pošto su pobedili sa 85:81 (29:18, 18:22, 15:13, 23:28).

Zvezdu je predvodio Nikola Kalinić sa 25 poena uz četiri skoka i četiri asistencije, Luka Mitrović postigao je 14 poena uz šest skokova, a Nikola Ivanović 12 poena.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Aleksa Avramović sa 21 poenom uz četiri ukradene lopte, Matijas Lesor postigao je 18 poena uz sedam skokova, Dalas Mur 14 poena, a Zek Ledej 11 poena uz sedam skokova.

Ekipe su na početku dobro šutirale za tri poena, Partizan je posle „trojke“ Kevina Pantera poveo sa 15:9, a crveno-beli su predvodjeni Ognjenom Kuzmićem uzvratili serijom 14:0 za prednost 19:9. Seriju je prekinuo Mur „trojkom“ pa Panter bacanjima, ali je Zvezda odbila taj nalet i stekla 13 razlike (29:16) u završnici.

Partizan je u nastavku zaigrao bolje u odbrani, ali se mučio u napadu. Posle tri minuta druge četvrtine osim Pantera i Ledej je imao tri lične greške. Zvezda je čuvala prednost, koju je u završnici Partizan uspeo u jednom trenutku da smanji na pet poena (40:45).

Domaći su vodili i u nastavku, Partizan je u nekoliko navrata smanjivao zaostatak na pet poena ali nije uspevao da iskoristi napade kojima bi se više primakao. Posle toga „trojku“ je pogodio Branko Lazić, a „dvojku“ Mitrović za 10 poena prednosti Zvezde (62:52).

Partizan se vratio u utakmicu u poslednjoj deonici, pogadjali su Mur i Lesor, kao i Avramović, koji je „zakucavanjem“ doneo 62:64. Avramović je zatim vezao dve „trojke“ za vodjstvo Partizana 68:66, a Kalinić je vratio sa druge strane. Ledej je zatim takodje bio precizan za tri poena, a sa druge strane „trojku“ je ponovo vratio Kalinić za vodjstvo Zvezde 72:71.

Crveno-beli su predvodjeni Mitrovićem, ali i zahvaljujući greškama protivnika, poveli sa 78:73, tri minuta pre kraja. U samoj završnici igrači Zvezde pogadjali su sa penala, 83:79, a zatim su napravili prekršaj pre nego što je Partizan izveo loptu iz auta, a kada se to dogodi u poslednja dva minuta utakmice dosudjuje se nesportska lična greška.

Ledej je od dva bacanja pogodio jedno, zatim je u napadu ponovo napravljen faul i Partizan je ponovo pogodio samo jedno bacanje. Crno-beli su loše odigrali odbranu, Mitrović je ostao sam i lako pobedio za pobedu.

Treća utakmica igra se u sredu od 20.30 a domaćin će biti Partizan.

Serija se igra na tri pobede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar