Košarkaši Zvezde se vratili na teren, Partizan se nije pojavio, odluka o utakmici u četvrtak

Košarkaši Crvene zvezde izašli su na teren posle skoro dva sata prekida u nameri da nastave drugu utakmicu finala plej-ofa, ali se Partizan nije pojavio nakon što je prethodno objavljeno da je meč prekinut, a kada je isteklo predviđeno vreme za nastavak, crveno-beli su se povukli sa terena.

Utakmica u Beogradskoj areni prekinuta je pri vođstvu Partizana 57:45, na 7:55 minuta pre kraja treće četvrtine nakon što su navijači Partizana vređali porodicu predsednika Zvezde Nebojše Čovića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ubacivali razne predmete u teren.

Crveno-beli su napustili teren, a posle njih i sudije, a igrači Partizana su ostali na terenu.

Sudija Uroš Nikolić tražio je da se isprazni dvorana kako bi se utakmica nastavila, a posle gotovo sat vremena teren su napustili i igrači i stručni štab Partizana i utakmica je prekinuta. Partizan je na društvenim mrežama tada objavio rezultat utakmice i da je ona prekinuta, kao i da će više informacija biti poznato naknadno.

Kako je preneo portal Mocart sport, u hali je rečeno da će prema odluci delegata, utakmica biti odigrana u četvrtak.

Igrači i stručni štab Zvezde ipak su se vratili na teren, kao i sudije, a u 22.50 počelo je odbrojavanje od 15 minuta, koliko su imali igrači Partizana da se vrate na teren.

Portal Mocart sport preneo je da je nakon što je objavljeno da je utakmica prekinuta „polovina ekipe Partizana otišla kućama“.

Za to vreme igrači Zvezde su sedeli na klupi, a zatim su šutirali na koš na svojoj polovini. 

Partizan se nije pojavio, a kada je isteklo predviđeno vreme sudije su označile kraj, pa su se igrači i stručni štab Zvezde povukli sa terena.

Kako je rečeno na televiziji Arena sport, koja je prenosila dešavanja iz Arene, u četvrtak će rukovodstvo Košarkaške lige prema propozicijama takmičenja doneti odluku o registraciji utakmice, 20:0 za Zvezdu, pošto se Partizan nije pojavio na terenu.

Aktuelni šampion Zvezda vodi u seriji 1:0 i potrebna joj je još jedna pobeda za odbranu titule.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.