U trendu

Košarkašice Srbije bez plasmana u finale Olimpijskih igara, poraz od SAD

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je u polufinalu izgubila od aktuelnog šampiona selekcije SAD sa 59:79 (12:25, 11:16, 16:17, 20:21).

U ekipi Srbije najefikasnija sa 15 poena bila je Ivon Anderson. Maja Škorić postigla je devet poena, Dajana Butulija osam, a Saša Čadjo šest poena.

U ekipi SAD najefikasnije su bile Britni Grajner sa 15 poena i 12 skokova, Čelsi Grej postigla je 14 poena, a Brijana Stjuart 12 poena i 10 skokova.

Srpske košarkašice su u većem delu prvog poluvremena igrale dobro igrale u odbrani, ali je šut iz igre bio vrlo slab (28 odsto), tako da su Amerikanke na poluvreme otišle sa, do tada, maksimalnom prednošću od 18 poena.

Na polovini prve deonice Amerikanke su imale plus sedam, a u finišu tog dela igre su stigle i do prvog dvocifrenog vodjstva – 8:19. Nakon četiri vezana poena Stjuart, Amerikanke su kompletirale seriju 8:0 za velikih 8:23, da bi potom na prvi odmor otišle sa 13 poena viška na svom kontu.

Posle devet promašaja, aktuelni evropski prvak Srbija je prvu trojku na utakmici postigla preko Čadjo na početku druge četvrtine, ali se na terenu ništa nije promenilo. Kontrolisale su Amerikanke igru, serijom 7:0 su stigle do plus 18 (21:39), a istu prednost su imale i na poluvremenu.

Aktuelne olimpijske šampionke su u trećoj deonici uvećavale prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 25 poena, posle koša Su Bird.

U poslednjoj deonici Srbija je na četiri i po pre kraja postigla prvi koš. Ekipa Marine Maljković se borila, ali nije imala rešenje za igru američkog tima, koji je osvajao olimpijsko zlato od Barselone 1992. godine.

U drugom polufinalu igraju Francuska i Japan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.