U trendu

Košarkašice Srbije na turniru u Renu

BEOGRAD – Ženska košarkaška reprezentacija sutra putuje u Francusku, gde će u Renu učestvovati na kontrolnom turniru pred početak Evropskog prvenstva sa selekcijama Francuske, Rusije i Turske.

Srpska reprezentativka Ana Dabović rekla je da će ovaj turnir pokazati gde je srpski tim u odnosu na najjače reprezentacije.

„Turnir u Francuskoj treba da nam pokaže gde smo, koliko smo do sada radile i koliko još i na čemu treba da radimo i mislim da ce biti najbolja priprema za Evropsko prvenstvo do sada. Radimo da bi bile najspremnije kada šampionat počne“, rekla je Dabović.

Selekcija Srbije odradila je tronedeljne pripreme na Zlatiboru, a u prethodnih desetak dana trenirala je u Beogradu, gde je i odigrala dve pripremne utakmice sa Slovačkom.

Srbija će grupnu fazu takmičenja na Evropskom šampionatu odigrati u Zrenjaninu gde ce za protivnike imate timove Belorusije, Rusije i Belgije.

„U Renu cemo igrati protiv Francuskinja koje ce biti glavne favoritkinje na prvenstvu. Takođe, trudićemo se da što bolje upoznamo Ruskinje koje ce nam biti rival u grupi u Zrenjaninu. Na prvenstvu 2015. godine nam nisu „ležale“, pa se nadam da cemo pronaći način da igramo bolje protiv njih. Sumnjam da ce sve karte biti otvorene, ali će u svakom slučaju biti dobra prilika da proverimo kako možemo da se nosimo sa njima“, zaključila je Dabović.

Košarkašica Nevena Jovanović istakla je da će turnir u Renu biti prilika za dodatno uigravanje tima.

„Očekujem da popravimo igru, da budemo bolje nego na dve utakmice koje smo odigrale protiv Slovačke i da obratimo pažnju na sve stvari na kojima trenutno radimo. Takođe želimo i da se što bolje uigramo. Igraćemo protiv tri jaka tima. To ce biti prava provera za nas da vidimo šta sve treba da popravimo u naredne dve nedelje kako bi što spremnije dočekale prvenstvo“, rekla je Jovanović.

Spisak reprezentativki pred put u Francusku skraćen je za tri imena, a pa u timu na Evropskom prvenstvu neće biti Ivane Race, Jovane Popović i Sare Krnjić.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbedice plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar