U trendu

Košarkašice Srbije pobedile Australiju za plasman na SP

BEOGRAD – Košarakšice Srbije plasirale su se na Svetsko prevenstvo, pošto su sinoć u drugom kolu kvalifikacija za šampionat sveta pobedile Australiju sa 78:71, u hali sportova „Ranko Žeravica“.

Srbija je posle pobede protiv Koreje u prvom kolu pobedila i domaćina narednog SP i izborila vizu za Sidnej, koji će biti domaćin takmičenja od 22. septembra do 1. oktobra.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Ivon Anderson sa 30 poena i šest skokova, Aleksandara Crvendakić je ubacila 12 uz četiri aistenicje i tri skoka, dok je kapitenka Tina Krajišnik stala na 11 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

U timu Australije najbolja je bila Samanta Vitkomb sa 18 poena.

Izabranice Marine Maljković vodile su veliku borbu sa aktuelnim vicešampionkama sveta, posle prvih 10 minuta imale prednost od četiri poena, a i u nastavku meča su bile dostojan rival, ali su na poluvreme otišle sa dva poena zaostaka.

Aktuelne šampionke Evrope parirale su grubim Australijankama tokom cele treće deonice, ali je gostujući tim ipak u odlučujući deo ušao rezultatom 56:53.

Da se neće lako predati pred domaćom publikom, Srbija je pokazala požrtvovanom igrom, kada je na četiri i po minuta pre kraja poenima Anderson došla u vođstvo 63:62.

Odlično su se branile, da bi Nogić sa tri slobodna bacanja povećala na 65:62, a Cađom trojkom i Anderson donele najveću prednost od plus osam (70:62) na minut i 50 sekundi do kraja duela.

Nošene podrškom navijača sačuvale su prednost i na kraju slavile 78:71 i obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji.

Srbija danas od 21 sat igra protiv Brazila u meču koji neće imati rezultatski značaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar