U trendu

Kou: Atletsko SP u Beogradu imalo je sve

BEOGRAD – Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou rekao je da je Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu imalo je sve.

Tokom tri dana u Beogradu od 18. do 20. marta, takmičilo se 129 ekipa, a u finale su se plasirali sportisti iz 59 zemalja.

„Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu imalo je sve – tri svetska rekorda, nezaboravnu pobedu na domaćem terenu, emotivnu zlatnu medalju za Ukrajinu koja je oličenje izuzetnog duha ukrajinskog tima, briljantna rivalstava, bliske trke i nastupe atletičara iz 59 različitih zemalja u finalu, ponovo dokazujući da je atletika najglobalniji od svih sportova“, rekao je Kou, a preneo Srpski atletski savez.

Tri svetska rekorda poslednjeg dana takmičenja, u kombinaciji sa rekordnim brojem zemalja koje su se kvalifikovale za finale, obezbedile su da se Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani Beograd završi na vrhuncu.

Ukupno 31 zemlja osvojila je medalje, od kojih je 20 osvojilo zlato, uključujući i naciju domaćina.
Ovo je prvi događaj svetske atletike sa gledaocima od početka pandemije 2020. godine, a više od 20.000 gledalaca prisustvovalo je tokom tri dana, uprkos smanjenom kapacitetu arene.

„Navijači u Beogradu su bili glasni, strastveni i velikodušni, dočekivali su sportiste iz celog sveta. Stvorili su izuzetnu atmosferu za naše sportiste, koji su odgovorili dajući sve od sebe i stvarajući istoriju. Beograd je bio domaćin najuspešnijeg i nezaboravnog šampionata. Hvala vam“, poručio je Kou.

Prvi od svetskih rekorda došao je u troskoku za žene, pošto je Julimar Rohas dodala svoju legendu sa senzacionalnih 15,74 metara.

Grant Holovej iz SAD je obezbedio svoje mesto u finalu trke na 60 metara sa preponama za muškarce u sjajnom stilu, izjednačivši sopstveni svetski rekord od 7,29 sekundi.

Svetski rekord u skoku s motkom postavio je svedski olimpijski šampion Armand Duplantis, koji je preskočio 6,20 metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar