Kovač: Moramo da verujemo u sebe; Petrić: Nemci ozbiljan tim

BRISEL – Odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 15 sati protiv Nemačke počinje nastup na Evropskom prvenstvu.

Šampionat se održava u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji, a srpski tim igra u B grupi, prvo u Briselu, apotom u Antverpenu..

Selektor Slobodan Kovač rekao je da njegov tim od početka mora da pokaže svoje kvalitete, jer na samom startu igraju sa najjacom ekipom u svojoj grupi B.

„Ne možemo da uđemo polako u EP, već u prvoj utakmici moramo da pokažemo sav svoj kvalitet i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat. Biće teško, ali dolazimo spremni i odlučni da napravimo dobar rezultat. Da li će to biti slučaj, videćemo na terenu. Respektujemo svakoga, ali prvo moramo da verujemo u sebe“, rekao je Kovač u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Primač Nemanja Petrić istakao je da njegove saigrače i njega očekuje teško prvenstvo.

„Nemačka je dugogodišsnji rival kojeg se sećamo iz ne baš lepih uspomene sa prošlog EP iz polufinala. Ozbiljan tim, koji godinama pokazuje da igra na visokom nivou, pogotovo na velikim takičenjima. Imaju kvalitetne igrače, a i kao tim imaju dobar sastav. Moramo da budemo spremni da odigramo maksimalno od starta do kraja“, rekao je Petrić.

Izabranici selektora Slobodana Kovača brane bronzanu medalju, a posle duela sa Nemcima očekuju ih mečevi protiv Slovačke, Španije, Belgije i Austrije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.