U trendu

Kovač saopštio širi spisak odbojkaša

BEOGRAD – Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač saopštio je danas širi spisak od 49 igrača na koje će računati ovoga leta.

Kako je saopšteno, pripreme u Vrnjačkoj Banji počeće 28 igrača: tehničari:Nikola Jovović, Aleksa Batak, Vuk Todorović i Mihajlo Mitić, korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Božidar Vučićević i Aleksa Matić, libera: Neven Majstorović, Nikola Peković, Milorad Kapur i Stefan Negić, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Nemanja Mašulović, Stevan Simić, Aleksandar Stefanović i Uroš Nikolić, primači Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Miran Kujundžić, Pavle Perić, Stefan Skakić, Davide Kovač i Danilo Pavlović.

Očekuje se da će do 3. maja igrači biti na okupu, a u Vrnjačkoj Banji radiće se do 20. maja, kada bi trebalo da putuju u Sloveniju na turnir na kome će igrati još selekcija domaćina i Bugarska.

Nakon toga ih očekuje put u Italiju, gde će učestvovati u trećem izdanju Lige nacija od 28. maja.

Kako se dodaje, u Velikom Gradištu treniraće još 21 odbojkaš, a reč je uglavnom o igračiam koji igraju u domaćem prvenstvu.

Među njima su tehničari: Andrej Polomac, Ivan Marković i Aleksa Kozić, korektori: Nikola Meljanac, Dušan Nikolić i Boris Buša, libera: Radoslav Brborić, Dušan Jović i Lazar Stašević, blokeri:Aleksandar Nedeljković, Vladimir Hajović, Andrej Rudić, Aleksa Polomac i Nikola Goić, primači Luka Tadić, Lazar Marinović, Žarko Ubiparip, Lazar Bajandić, Filip Kovačević, Veljko Mašulović i Nemanja Jungić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije ovog leta učestvovaće još na Evropskom prvenstvu od 1. septembra, na kom će braniti šampionsku titulu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.