U trendu

Kristijan Atsu pronađen mrtav posle zemljotresa u Turskoj

Fudbaler Hatajspora Kristijan Atsu pronađen je mrtav u ruševinama zgrade u gradu Antakiji na jugu Turske, potvrdio je danas njegov agent.

„Atsuovo beživotno telo je pronađeno pod ruševinama. Izvlače se i druge njegove stvari. Pronađen je i njegov telefon“, rekao je Murat Uzunmehmet novinarima.

Po navodima turskih medija, 31-godišnji bivši fudbaler Čelsija i Njukasla se nalazio pod ruševima zgrade od 12 spratova u kojoj je živeo.

Ambasada Gane u Turskoj i Fudbalski savez Gane su prvobitno tvrdili da je Atsu pronađen živ, ali se kasnije pokazalo da su te informacije lažne.

Izvođač radova te višespratnice, pretvorene u ruševinu, i u kojoj je kako se veruje stradalo više od 800 ljudi, uhapšen je prošle nedelje dok je pokušavao da napusti Tursku.

Atsu, bivši reprezentativac Gane, potpisao je ugovor sa Hatajsporom u septembru prošle godine. Klub se nalazi u gradu Antakiji, u blizini epicentra zemljotresa.

Potres magnitude 7,8 pogodio je Tursku i Siriju 6. februara u zoru, a nekoliko sati posle njega dogodio se još jedan snažan potres magnitude 7,6. Po poslednjim podacima, stradalo je više od 43.000 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.