U trendu

Krstajić: Dosta o nefudbalskim stvarima; Matić: Pričaćemo kasnije o tome

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je „dosta priče o nefudbalskim stvarima“, dok je zamenik kapitena Nemanja Matić kazao da će o tome razgovarati posle predstojećih utakmica.

„Dosta smo pričali o nefudbalskim stvarima kojih je bilo dosta, možda sa, možda bez razloga. Treba da se okrenemo onome što nas očekuje, a to su utakmice sa Litvanijom i Rumunijom. Treba da se koncentrišemo na utakmicu, nema potrebe više da se priča o tim stvarima“, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Vilnjusu.

Skoro dva meseca posle eliminacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva selektor Krstajić i pojedini članovi stručnog štaba sa jedne i Luka Milivojević sa druge izneli su teške medjusobne optužbe u javnosti.

Posle Krstajićeve konferencije za novinare u ponedeljak, javnosti se obratio Milivojević koji je rekao da selektor laže, kao i da neće igrati za reprezentaciju dok je on na klupi.

Krstajić je ponovio da je atmosfera u ekipi odlična.

„Ništa, atmosfera je odlična, što može i Matke da potvrdi. To je život, moramo da se nosimo sa tim, to su uobičajene stvari“, naveo je selektor.

Nemanja Matić je upitan da li treba razgovarati o stvarima koje su se dešavale u prethodnom periodu, na šta je odgovorio potvrdno.
„Naravno da treba, ali ne znam da li sam ja pravi čovek da o tome razgovaram u ovom trenutku. Kada se ove utakmice završe, otvoren sam za sve“, rekao je Matić.

Reprezentacija Srbije će u petak od 20.45 igrati protiv Litvanije na početku Lige nacija

„Ima mnogo nepoznanica jer Litvanija ima mnogo novih igrača u timu. Čeka nas neizvesna i teška utakmica, ali verujem u kvalitet Srbije i da ćemo uz dobru igru ostvariti dobar rezultat, a to je pobeda“, rekao je selektor Krstajić.
Selektor je naveo da je srpski tim spreman i koncentrisan i dodao da su igrači dobro radili poslednjih nekoliko dana od kako su se okupili u ponedeljak i da veruje u njihov kvalitet.

Krstajić je naveo da nema nedoumica oko sastava i da je već u ponedeljak znao ko će igrati protiv Litvanije.

On je dodao da se njegov tim „kako treba“ nosi sa ulogom favorita u grupi sa Litvanijom, Rumunijom i Crnom Gorom, da Srbija poštuje sve protivnike, ali da zna svoj kvalitet i da uz maksimalnu ozbiljnost i disciplinu može da dodje do dobrog rezultata.

Matić je rekao da je normalno što je Srbija favorit.

„Normalno je što nas ljudi gledaju kao favorite jer smo jedina selekcija koja je bila na Svetskom prvenstvu u Rusiji. To je prirodno i pokušaćemo da opravdamo tu ulogu“, rekao je Matić.

Nemanja Matić je kazao da je operacija posle povrede trbušnih mišića bila uspešna, da je sada sve dobro i da nema više problema.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar