U trendu

Krstajić: Formirao sam 80 odsto reprezentacije Srbije

SOFIJA – Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić izjavio je da je pod njegovim vođstvom formirano 80 odsto reprezentacije Srbije, koja danas igra odličan fudbal pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Bugarska će biti rival Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„Srećan sam što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju. Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider, igraju dobar fudbal, ali Srbija je za mene favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim i verujem da će momci dati maksimum. Ali zaista nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu“, izjavio je Krstajić, a preneo bugarski Sportlajv.

„Mi gradimo tim koji će igrati narednih 10 godina. I opet kažem, Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje“, kazao je Krstajić.

Bugarska će 20. juna 2023. godine dočekati Srbiju, a 19. novembra naredne godine gostovati „orlovima“.

U G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će se igrati u Nemačkoj, pored Srbije i Bugarske takmičiće se i Mađarska, Crna Gora i Litvanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar