U trendu

Krstajić odgovorio Švajcarcima na pitanje šta misli o Albancima koji za njih igraju

Koliko su u Švajcarskoj željno iščekivali meč sa Srbijom, koji je na mundijalskom programu u petak od 20 sati po srednjeevropskom vremenu u Kalinjingradu, svedoči i jedan poseban primer.

Švajcarski novinar „Blika“ otputovao je potom u Staru Pazovu, obavio obavio intevju sa trenerom ‘orlova’ Mladenom Krstajićem, pa strpljivo čekao baš ovo jutro da, na dva dana pred meč naše prerezentacije sa Švajcarskom, otkrije kako je protekao njegov „jedan na jedan“ razgovor sa Krstajićem. I, jedno od pitanja je glasilo: „Igraćete protiv Švajcarske, u kojoj ima mnogo fudbalera sa albanskim korenima?“, na šta je selektor Srbije rekao:

„To je politika. A ja ne pričam o politici“.

I, tako bi i trebalo da ostane, fudbal je to. Ali, naš švajcarski kolega je insistirao da priča, ipak, ostane u tim vodama:

„Dakle, Vi mislite da je ova politička komponenta nevažna?“, nastavio je novinar.

„Znate, ja sam iz zemlje sa više kultura, iz Bosne. Otac mi je Crnogorac, majka Srpkinja. Ja sam internacionalni čovek. Nacionalnost mi nije presudna, već mi presudno to što je Švajcarska veoma dobar tim“.

„I to ekstremno multikulturalan tim“, dodao je Švajcarac.

„Slažem se. I to je dobro za Švajcarsku. Poštujem svakog igrača, nevezano za to iz koje zemlje dolaze“.

Pokušaji da se „iščačka“ konfliktna izjava nisu urodili plodom. Mladen Krstajić je ostao veran fudbalskim temama, a na kraju je stigao i da „pecne“ novinara iz „zemlje satova“, i to kada ga je ovaj pitao „Da li se sećate kome ste dali prvi gol na međunarodnoj sceni?“

„Uh, teško pitanje. Mnogi i nisu dali golove… Ja sam jedno dva, tri. E, ali jedan sam dao Švajcarskoj. Dobili smo vas 2:1 u Bazelu (1. septembra 2001. u mundijalskim kvalifikacijama, kada je baš Krstajić golom u 74. minutu obezbedio trijumf našoj selekciji). Ali, znate, to je prošlost. A ja uvek gledam u budućnost“, zaključio je selektor Srbije, a prenosi „Blic“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.