U trendu

La Liga: Pozivamo UEFA da uvede novu finansijsku regulativu

MADRID – Generalni direktor španske La Lige Havijer Gomez izjavio je danas da UEFA mora da bude striktnija u praćenju poslovanja klubova iz Engleske.

Engleski klubovi, koje prevodi Čelsi, su u zimskom prelaznom roku potrošili 815 miliona funti na pojačanja.

„Jasno je da finansijska kontrola u Španiji dovodi do toga da klubovi La Lige dovode manji broj igrača nego klubovi Premijer lige. Hajde da obajasnimo šta stoji iza toga. Realnost je da mi u La Ligi želimo da klubovi troše samo onoliko koliko mogu da priušte i koliko mogu da zarade, dakle samo ono što su njihovi prihodi. Takođe je istina da vlasnici akcija u klubovima mogu da pomognu tako što će uložiti novac koji će biti potrošen na pojačanja, ali i to u odreženim iznosima“, izjavio je Gomez na zvaničnom tviter nalogu predsednika La Lige Hanijera Tebesa.

Objasnio je da je suština u tome da vlasnici klubova u Premijer ligi „dopinguju“ svoje klubove.

„Unose novac koji klub nije zaradio i ne može da zaradi i to stavlja klubove u rizičnu poziciju. Mi smatramo da je to varanje jer uvlači u ceo proces i ostale lige. Zahtevamo od UEFA da uvede novu finansijsku regulativu koja će onemogućiti vlasnicima da upumpavaju novac u klubove preko tačno određene granice“, zaključio je Gomez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar