Lalatović: Vojvodina zaslužuje trofej

NOVI SAD – Trener fudbalaera Vojvodine Nenad Lalatović, posle plasmana u polufinale Kupa Srbije, rekao je da njegov tim zaslužuje da osvoji trofej ove sezone.

Vojvodina je u četvrtfinalu Kupa pobedila Mladost na „Karađorđu“ posle boljeg izvodenja penala.

„Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri. Mladost je pokazala da se zasluženo našla u cetvrtfinalu, a naša Vojvodina je pokazala da se zasluženo plasirala u polufinale“, rekao je Lalatović bposle susreta.

Prema njegovim rečima, crveno-beli još uvek nisu na svom optimalnom nivou, da još uvek traži formu koju želi da Vojvodina ima.

„Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a ja sam jako zadovoljan i ponosan na moje igrače, jer oni su najzaslužniji za to što je naša Vojvodina danas treča i što ce igrati Evropu, kao i polufinale Kupa. Na tome im treba cestitati, a ovu pobedu posvecujemo Gradu Novom Sadu i našim navijačima“, rekao je Lalatović, koji je imao reči hvala za sudije četvrfinalnog meča.

„Moram da pohvalim sudije, koji su bili perfektni. Kad se ovako sudi, Srbija i srpski fudbal mogu samo da napreduju. Ne treba gledati da li neko već godinama juri dva trofeja ili neko zbog navijača mora da spasi sezonu tako što ce osvojiti pehar. Kad smo uspeli da pobedimo koronu, dajte da pobedimo i takve stvari“.

„Neka ne bude da neki od dva kluba, medu ova cetiri u polufinalu, mora da osvoji trofej. Pehar neka osvoji tim koji ga najviše zasluži, jer ne treba da spašavamo nikog osim srpski fudbal. Na dobrom smo putu ka tome i zato sve pohvale za FŠ i naše sudije. Postajemo jedna velika i moćna Srbija, baš kao i naš fudbal, a ukoliko sudenje i dalje bude 50:50, napredovacemo još više iz godine u godinu. Ja sam apsolutno siguran da ce u polufinalu sve biti 50:50“, rekao je Lalatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.