U trendu

LaLiga: FIFA nastavlja sa zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka

MADRID – Organizacija nacionalnog prvenstva Španije (LaLiga) objavila je danas saopštenje u kom rukovodstvo španskog takmičenja tvrdi da FIFA nije konsultovala nacionala takmičenja evropskih država pre donošenja odluke o promeni sistema Svetskog prvenstva.

Na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2026. godine učestvovaće 48 reprezentacija, koje će biti podeljene u četiri grupe sa po 12 selekcija

„FIFA nastavlja sa svojim zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka o svetskom fudbalskom kalendaru, pokazujući potpuno zanemarivanje značaja nacionalnih prvenstava i fudbalske zajednice uopšte. FIFA potpuno zanemaruje ekonomsku štetu koju ove odluke nanose ligama širom sveta“, poručili su iz LaLige, prenosi Skajsport.

U saopštenju se dodaje i da lige nisu konsultovane ni o jednoj od danas predstavljenih promena, posebno o novom godišnjem klupskom takmičenju.

„Ove odluke ne uzimaju u obzir takmičarski, sportski i ekonomski uticaj na nacionalne lige, klubove i igrače daljim nabijanjem već preopterećenog rasporeda“, navodi se u saopštenju LaLige.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.