U trendu

Landsberg uz zvuk sirene doneo pobedu Makabiju

Košarkaši Makabija pobedili su u utorak uveče u Istanbulu Fenerbahče sa 81:79 (15:25, 23:16, 18:18, 25:20) u 27. kolu Evrolige, a junak trijumfa bio je Silven Landsberg koji je uz zvuk sirene poentirao za dva i tako svom timu doneo 10. pobedu u najjačem evropskom takmičenju.

Košarkaš Viktor Rud je ukrao loptu Bobiju Diksonu pet sekundi pre kraja i proigrao Landsberga, koji je istrčao kontru i s poludistance šutirao za dva, a lopta je triput pre ulaska u koš odskočila o obruč.

Landsberg je ujedno bio i najefikasniji igrač sa 22 poena, dok je Dajmon Simpson dodao 14, uz 12 skokova, a Džo Aleksander postigao je 13.

U ekipi Fenerbahčea najefikasniji bio je Melih Mahmutoglu sa 15 poena, 13 je postigoa Ekpe Judo, dok je 11 dodao Bobi Dikson. Srpski košarkaš Nikola Kalinić je za 22 minuta na parketu postigao šest poena, uz četiri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Fenerbahče je dobro počeo utakmicu, posle prve četvrtine imao je prednost od 10 razlike, ali tim Željka Obradovića nije uspevao da se „odlepi“. Makabi je do poluvremena uspeo da se primakne na tri poena zaostatka, da bi početkom treće četvrtine stigao do preokreta.

U poslednjoj deonici ekipe su se smenjivale u vodjstvu, da bi Makabi u finišu iskoristio seriju grešaka Fenera i na kraju uz zvuk sirene došao do pobede.

Fener tako nije uspeo da osigura plasman u Top 8 Evrolige, pošto je ostao na 17. pobeda, a uz to ima i 10 poraza, dok je Makabi 10. sa obrnutim skorom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar