U trendu

Legenda upozorava Đokovića pred turnir karijere: „Svašta može da pođe po zlu“

Bivši teniser Rod Lejver upozorio je Novaka Đokovića pred početak US opena, na kojem će Srbin pokušati da ostvari uspeh čuvenog Australijanca.

Lejver je 1969. postao prvi teniser – a ujedno i poslednji – koji je osvojio sve četiri Grend slem titule u istoj godini, takozvani „kalendarski slem“.

On je to uradio i prethodno 1962, ali se to ne računa u zvaničnim istorijskim spisima jer tada nije počela Open era. Sada taj uspeh može da ponovi Đoković.

Novak je pred početak US opena nebrojano puta govorio o osvajanju „kalendarskog slema“, najviše zbog toga što je to bilo neizbežno pitanje na svakoj konferenciji koju je imao.

„Ja nikada nisam rekao da to napadam, jer to je pravi pritisak. Mislim da Đoković želi da govori o tome i to bi mogao da mu bude problem, ako išta“, rekao je Lejver.

Đoković je u nekoliko navrata ove godine isticao veliku dozu pritiska, a isti mu je potencijalno zasmetao i na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde nije uspeo da osvoji medalju ni u singlu ni u miks dublu.

Legendarni Australijanac objašnjava da baš taj pritisak može da bude najveća prepreka za srpskog tenisera, koji je u obraćanju novinarima pred početak US opena rekao da planira da se čuje sa Lejverom.

„On zna sve potencijalne protivnike, sa time ne bi trebalo da bude problema. Mislim da je pritiska nešto što može da mu bude problematično. Možda se ne bude osećao baš najbolje. Dosta toga može da pođe po zlu“, podvukao je Lejver.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.