U trendu

Lejkersi na pobedu od šampionske titule u NBA ligi

Košarkaši Los Andjeles Lejkersa poveli su protiv Majamija sa 3:1 u finalu NBA lige, pošto su noćas pobedili sa 102:96.

Lejkerse su predvodili Lebron Džejms sa 28 poena, 12 skokova i osam asistencija i Entoni Dejvis sa 22 poena, devet skokova, četiri asistencije i četiri blokade. Dejvis je 38,5 sekundi pre kraja pogodio „trojku“ kojom je obezbedio pobedu ekipi iz Los Andjelesa.

„To je bio važan potez, veoma važan trenutak. Ne samo za Dejvisa već i za našu franšizu“, rekao je Džejms o „trojci“ Dejvisa u završnici.

Dobru partiju prikazao je i Kentavijus Koldvel Poup koji je meč završio sa 15 poena i pet asistencija, dok je Deni Grin dodao 10 poena za Lejkerse.

U ekipi Majamija Džimi Batler postigao je 22 poena, uz 10 skokova i devet asistencija, a Tajler Hiro 21 poen, sedam skokova i tri asistencije. Dankan Robinson imao je 17 poena, a Bem Adebajo 15 poena i sedam skokova.

„Kao što sam uvek govorio, oni su zaista, zaista, zaista dobra ekipa i moramo da odigramo skoro savršeno da bismo ih pobedili. To sada nismo uradili… Analiziraćemo, izvući ćemo pouke, ali ne smemo da izgubimo više nijedan meč“, rekao je Batler.

Ovo je 36. put da neka ekipa ima vodjstvo od 3:1 u NBA finalu. U prethodnih 35 puta, ekipa koja je vodila osvojila je šampionski prsten 34 puta, osim 2016. godine, kada je Klivlend predvodjen Lebronom Džejmsom uspeo da preokrene seriju protiv Golden Stejta.

Peta utakmica na programu je u noći izmedju petka i subote.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.