U trendu

Lejton Hjuit

Lejton Hjuit rođen je 24. februara 1981. godine u Adelaidi, u Australiji. U ovom gradu, koji je poznat između ostalog i po teniskom turniru, živi i danas. Potiče iz porodice sportista: majka mu se bavi tzv. netball-om (posebna vrsta košarke), otac mu je bio fudbaler, a sestra teniserka.

Za njega i njegovu porodicu karakteristično je to da rano ujutro svi zajedno idu na džoging. Lejton je tenis počeo da igra sa nepune četiri godine. U svojoj četvrtoj godini dobio je profesionalnog trenera. Iako je u to vreme i narednih nekoliko godina trenirao i fudbal, njegovi roditelji su insistirali da se u potpunosti posveti tenisu, što se na kraju pokazalo kao najbolje rešenje.

Profesionalnu karijeru započeo je sa nepunih 17 godina, kada je napustio školu. Prvu titulu osvojio je već 1998. godine na turniru u svom rodnom gradu. U toku narednih nekoliko godina osvojio je nekoliko turnira nešto nižeg ranga od Grand Slam turnira koji su mu doneli relativno visok plasman na ATP listi.

Svoj debi na Davis kupu imao je 1999. godine, kada je Australiju doveo do vrhunca uspeha u tenisu. Ovaj teniser je za samo četiri godine osvojio više od 20 teniskih turnira. Prema njegovim rečima, najdraži mu je Australian Open, koji mu je doneo najveći napredak na ATP listi.

Do sada je u svojoj teniserskoj karijeri zaradio preko 15 miliona dolara. Lejton Hjuit se u slobodno vreme bavi golfom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar