Lekar zabrinut zbog velikog broja doping testova u ruskoj reprezentaciji

Lekar fudbalske reprezentacije Rusije Edvard Bezuglov rekao je danas da ga brine mogućnost da njegove igrače inspektori „mnogo više“ testiraju na doping nego igrače nekih drugih zemalja učesnica Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Bezuglov je rekao da su inspektori u tri navrata dolazili u kamp ruske reprezentacije tokom priprema za Evropsko prvenstvo i da su za to vreme testirali 10 igrača. On je naveo da su „postavili novi rekord, jer su jednom došli u 6.30 časova ujutro“.

Bezuglov je dodao da su ruski reprezentativci dali 34 uzorka, ali nije otkrio više detalja.

Upitan da li ruski tim nema pošten tretman zbog doping skandala koji potresaju ruski sport, Bezuglov je rekao: „Mi se isto pitamo, da li su naše fudbalere testirali više nego druge“.

„Nadamo se da se svi tretiraju jednako, a to kažem jer ruska fudbalska reprezentacija nikada nije imala presedan takve vrste. Nikada, kroz celu istoriju ruskog fudbala, nismo imali nijedan takav problem. Želim da naglasim da je broj testova na doping u ruskom fudbalu uvek bio znatno iznad zahteva“, rekao je on.

Šef lekarske i anti doping komisije Uefa Mark Viljamo rekao je prošle nedelje da Uefa „obraća posebnu pažnju na fudbalsku reprezentaciju Rusije“.

Inspektori iz Fife su prošlog meseca nenajavljeno posetili fudbalski klub Rostov zbog sumnji da su igrači uzimali meldonijum. Nijedan doping test nije bio pozitivan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.