U trendu

Levandovski: Ostvario mi se san

Kapiten fudbalske reprezentacije Poljske Robert Levandovski rekao je da mu se danas ostvario san, nakon što je postigao prvi gol na svetskim prvenstvima, na utakmici protiv Saudijske Arabije u Kataru.

„Ostvarilo se sve što sam imao u sebi, snovi, važnost situacije, svi ti snovi iz mog detinjstva. Bilo je toliko značajno“, rekao je Levandovski.

Poljska je pobedila Saudijsku Arabiju sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru. Levandovski je bio strelac u 82. minutu i to je bio njegov prvi gol na svetskim prvenstvima u pet utakmica.

On je posle gola otrčao ka korneru, raširio ruke i pao na travu, a saigrači su dotrčali do njega da mu čestitaju. Kada je ustao, obrisao je suze i poslao poljubac navijačima na tribinama.

„Kako starim, sve sam emotivniji. Svestan sam da kada se radi o Svetskom prvenstvu, da bi to moglo da bude moje poslednje Svetsko prvenstvo. I želeo sam da istaknem da sam igrao na svetskim prvenstvima i da sam bio strelac“, naveo je 34-godišnji napadač Barselone.

Poljska je u prvoj utakmici na turniru odigrala 0:0 sa Meksikom, a Levandovski je u tom meču promašio jedanaesterac.

„Oduvek sam želeo da postignem gol na Svetskom prvenstvu i san mi se ostvario. Nije lako, pošto nismo imali mnogo prilika u prvoj utakmici i promašio sam taj penal“, dodao je Levandovski.

Selektor Poljske Česlav Mihnjevič rekao je da nije bio iznenadjen emotivnom reakcijom Levandovskog.

„Znam na koji način je proživeo utakmicu. Žao mi je što nije imao dovoljno sreće, pogodio je stativu, a golman mu je odbranio šut. Danas je mogao da ostvari het-trik“, naveo je selektor.

U trećem kolu Grupe C u sredu 30. novembra Poljska će od 20 časova igrati protiv Argentine, a Saudijska Arabija u isto vreme protiv Meksika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar