U trendu

Liverpul: VAR greška narušila integritet sporta

Fudbalski klub Liverpul saopštio je danas da je „narušen integritet sporta“, greškom koju je napravio VAR tokom utakmice u Londonu i poraza od Totenhema u Premijer ligi.

Liverpul je u subotu izgubio u Londonu od Totenhema sa 1:2, a u klubu su ljuti jer je sudija zbog ofsajda poništio gol Luisa Dijasa pri rezultatu 0:0 u 34. minutu, a VAR sudija posle pregledanja snimka nije promenio tu odluku.

Telo za profesionalne sudije u Engleskoj (PGMOL) je odmah priznalo propust i navelo da je posredi „značajna ljudska greška“, a te VAR sudije su do kraja vikenda bile oslobođene dužnosti.

Liverpul je naveo da će „istražiti dostupne opcije“.

„Fudbalski klub Liverpul prihvata priznanje PGMOL o sinoćnjim neuspesima. Jasno je da nije došlo do pravilne primene zakona fudbala, što je dovelo do narušavanja sportskog integriteta. U potpunosti prijvatamo pritiske pod kojima rade sudije utakmica, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pojačani postojanjem i premenom VAR-a“, navodi se u saopštenju Liverpula, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

„Zbog toga je nezadovoljavajuće što nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i što nije bilo naknadne intervencije. To što su takvi propusti karakterisani kao ‘značajna ljudska greška’ je takođe neprihvatljivo. Bilo koji i svi ishodi bi trebalo da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. To je od vitalnog značaja za pouzdanost budućeg odlučivanja kako bi se osiguralo da se takva situacija ne ponovi“, piše u saopštenju Liverpula.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar