U trendu

Ljubičić: Poraz od Novaka na Vimbldonu najteži za Rodžera

MONTE KARLO – Trener tenisera Rodžera Federera, Ivan Ljubičić, izjavio je da je poraz od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona 2019. godine najteži u karijeri Švajcarca i da ga je bilo teško „svariti“.

Federer je u tom meču u 16. gemu petog seta na svoj servis propustio dve meč lopte, a Đoković je na kraju slavio sa 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12.

„Poraz od Đokovića 2019. godine nismo mogli da svarimo. Taj meč nam je naneo mnogo bola. Rodžer je u polufinalu dobio Nadala posle četiri seta. Bio je zabrinut, pod pritiskom, morao sam da ga ubeđujem da može da pobedi jer se osećao inferiorno. Plakao sam posle tog meča, ali taj duel će biti zaboravljen zbog svega što se desilo dva dana kasnije“, rekao je Ljubičić u intervjuu za Ubitenis.

Kao najznačajniji trijumf za Federera, otkad sarađuje s njim, Hrvat je naveo finale Australijan opena 2017. protiv Rafaela Nadala u kom je Švajcarac slavio sa 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

„Najveća pobeda bila je nad Rafaelom Nadalom na Australijan openu 2017. godine. Za mene je to bio najvažniji meč u istoriji tenisa“, rekao je Ljubičić.

Rodžer Federer povući će se iz profesionalnog tenisa posle učešća na Lejver kupu koji se održava u Londonu od 23. do 25. septembra.

Švajcarac će igrati u Timu Evropa sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Endijem Marijem i biće to poslednji put da je „velika četvorka“ tenisa na okupu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.