U trendu

Luis Hamilton postao počasni gradjanin Brazila

Sedmostruki šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton dobio je danas u Braziliji titulu počasnog gradjanina Brazila, zemlje njegovog idola Ajrtona Sene.

„Celog mog života Brazil je zauzimao važno mesto u mom srcu, to je moj drugi dom“, rekao je 37-godišnji Hamilton tokom ceremonije u brazilskom parlamentu.

Obučen u plavo odelo, dobio je medalju u žuto-zelenim bojama Brazila iz ruku predsednika Donjeg doma Artura Lira koji ga je nazvao „Brazilcem u duši“.

Vozač Mercedesa, koji će se u nedelju takmičiti na Velikoj nagradi Brazila, rekao je da mu je čast što je dobio ovu titulu, prvu koju je brazilski parlament dodelio nekom strancu.

Hamilton je ostavio utisak kada je posle pobede na Velikoj nagradi Brazila 2021. godine odao počast Seni, trostrukom svetskom šampionu koji je tragično stradao na trci u Imoli 1994. godine.

„Kada pomislim na ulice Salvadora ili dragocenu amazonsku šumu, poželim da provedem još više vremena ovde i bolje upoznam neverovatne ljude i mesta ove prelepe zemlje“, rekao je Britanac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.