U trendu

Luka Paunović potpisao ugovor sa Megom

BEOGRAD – Mladi košarkaš Luka Paunović potpisao je danas prvi profesionalni ugovor sa Mega Bemaksom, saopštio je klub.

Paunović je nedavno napunio 18. godina, a u prošloj sezoni nastupao za juniore Mege.

Kako se navodi, prvu godinu ugovora će provesti na pozajmici u OKK Beogradu sa kojim će nastupati u Košarkaškoj ligi Srbije.

Paunović je istakao da je izuzetno ponosan što je potpisao ugovor sa klubom u kome je odrastao.

„Izuzetno sam srećan i ponosan što ću svoj prvi profesionalni ugovor potpisati sa klubom kao što je Mega. Za protekle četiri godine koliko sam u klubu u kome sam bukvalno odrastao, imao sam priliku da se uverim u odlične uslove za napredak mladih igrača, što je rezultovalo fantastičnim rezultatima u mlađim kategorijama, a i što se može videti po igračima koji su izašli iz omladinskog pogona kluba u prethodnim godinama“, rekao je Paunović za klupski sajt.

Mladi igrač Mege istakao je da je ugovor za njega dodatna motivacija, a ujedno i obaveza da nastavi da daje sve od sebe, kako na treninzima tako i na utakmicama, kako bi opravdao očekivanja rukovodstva kluba i zaslužio mesto u prvom timu.

„Mega je najbolja sredina za razvoj mladih igrača, da pokažu svoj talenat, a ja se nadam da ću uz veliki trud na treninzima i utakmicama uspeti da to iskoristim. Hvala klubu što je pokazao da veruje u mene, daću sve od sebe da se odužim za to“, zaključio je Paunović.

Rođen je 7.avgusta 2002. godine u Beogradu, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka.

U Megu je došao tokom leta 2016. godine i u ove četiri sezone je nastupao za sve mlađe selekcije kluba, počevši od pionira.

Mladi bek je 2018. godine nastupio i za kadetsku selekciju Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Novom Sadu, gde je u proseku beležio 6.6 poena i 3.1 skok.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.