U trendu

Madjarska do prve pobede na EP posle 44 godine

Fudbalska reprezentacija Madjarske pobedila je danas Austriju sa 2:0 u prvom kolu Grupe F Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Prednost Madjarima doneo Adam Salai u 62. minutu, da bi konačan rezultat u 87. postavio Zoltan Štiber.

Madjarima je ovo prvo učešće na Evropskim prvenstvima posle 44 godine, a ujedno i prva pobeda od kontinenalnog šampionata 1972. u Švedskoj, kada su zauzeli četvrto mesto.

U drugoj utakmici Grupe F večeras se od 21.00 sastaju Portugal i Island.

Već na samom početku utakmice na stadionu Matmut Atlantik u Bordou bilo je uzbudjenja. Posle nešto više od 20 sekundi igre David Alaba je snažno šutirao sa oko 25 metara, ali je lopta pogodila samo stativu, pa je Gabor Kiralj, koji je od danas najstariji fudbaler na prvenstvima Evrope, ostao nesavaladan.

Nagovestila je Austrija udarcem Alabe da će igrati ofanzivno, što se ispotavilo tačnim i u nastavku, ali ekipa Marsela Kolera do poluvremena nije uspela da dodje do prave prilike za gol. Madjari su dobrom igrom u odbrani zatvorili prilaze svom golu, pa se na poluvreme otišlo bez golova.

Austrija je i na početku drugog poluvremena diktirala tempo, ali ponovo nije uspela da ozbiljnije da ugrozi gol Kiralja.

Madjari su polako uspostavljali ravnotežu, a u 62. minutu posle jedne kontre stigli su do prednosti. Laslo Klajnhajsler je prošao po desnoj strani, te je kroz odbranu Austrije proigrao usamljenog Salaija u šesnaestercu, a ovaj je laganim udarcem savladao Roberta Almera.

Samo četiri minuta kasnije Austrija je ostala sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Aleksandar Dragović dobio drugi žuti karton.

Tim Marsela Kolera se u nastavku dosta mučio da dodje do prave prilike, dok je Madjarska s druge strane uglavnom pretila udarcima sa distance i kontranapadima, a upravo su posle jednog takvog u 87. minutu duplirali prednost.

Tamaš Priškin poslao je dugu loptu napred ka Štiberu koji je uspeo da pobegne svom čuvaru, te izadje sam ispred golmana, a onda ga lob udarcem savladao za 2:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar