U trendu

Makedonski klub pokušao nezabeleženu prevaru, Murinjo ih razotkrio (foto)

Fudbaleri Totenhema sinoć su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u gostima savladali Škendiju sa 3:1, ali dešavanja na terenu ostala su u senci onog što se zbilo pred početak utakmice. Meč u Makedoniji imao je bizaran uvod već tokom zagrevanja gostiju.

Golmani „Sparsa“ primetili su da je gol na kom se zagrevaju niži od propisanog i o tome obavestili stručni štab. Na teren je izašao i Žoze Murinjo koji je potvrdio da nešto nije u redu, sve to fotografisao, a onda pozvao sudije i delegata.

Merenjem je utvrđeno je da je gol zaista pet centimetara niži nego što bi trebalo da bude, pa je morao da bude zamenjen drugim, kako bi utakmica mogla da počne, prenosi „Blic sport“.

„Čudna situacija desila se pre početka utakmice. Moji golmani uočili su da je prečka postavljena niže nego inače. Otišao sam da se uverim i primetio da su u pravu. Čuvari mreže provode sate i sate između konstrukcije gola i tačno znaju dimenzije, da li su standardne ili ne“, rekao je Murinjo posle meča.

Kormilar „Sparsa“ je društvenim mrežama kroz šalu poručio „kako je mislio da je porastao“.

„Lično, nisam golman, ali poznajem fudbal. Kad stanem ispod prečke znam tačno koliko mi još nedostaje da je dohvatim. Kad sam pokušao to sinoć da uradim shvatio sam da nešto nije u redu. Obratili smo se delegatu UEFA, uočio je da je prečka postavljena na pet centimetara manjoj visini od uobičajene. Naravno da smo tražili da se konstrukcija gola zamenim ispravnim dimenzijama“, dodao je trener Totenhema.

Inače, Totenhem će za prolazak u grupnu fazu Lige Evrope sledećeg četvrtka igrati kod kuće protiv Makabija iz Haife.

(Sputinjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar