Maljković: Nema kalkulacija, svejedno mi je ko je izvučen

BEOGRAD – Kao i uvek, ne pravimo nikakve kalkulacije, svejedno mi je ko je izvučen, izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Košarkašice Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće u grupi A sa Korejom, Kanadom i Španijom, odlučeno je danas žrebom u sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu.

„Kao i uvek, ne pravimo nikakve kalkulacije. Svejedno mi je ko je izvučen. To tako mora biti, a naše je da radimo i da se pripremimo najbolje moguće, da pokažemo maksimum protiv takvih ekipa. Priča o ovakvim ili onakvim grupama, posebno kada su u pitanju Olimpijske igre, najjače takmičenje na svetu, potpuno su suvišne“, rekla je Maljković za sajt KS S-a.

Njene izabranice u Tokiju će braniti bronzanu medalju osvojenu u Rio de Žanairu 2016. godine.

„Španiju svi dobro znamo, u pitanju je ekipa koju ne možemo da pobedimo godinama. Definitivno imamo ogromnu želju da konačno Srbija jednom savlada Španiju, što je jako teško. Kanada je fizički izuzetno dominantna ekipa koja igra najbolju odbranu na svetu kad je ženska košarka u pitanju. Izuzetno su fizički snažne i praktično perfektne, čvrste i grube u odbrani. Od njih smo u Riju na prošlim Igrama izgubili upravo iz tih razloga. Koreja je klasičan predstavnik azijske košarke koju krasi velika brzina. Mi koji radimo u Aziji znamo o čemu je reč. Ta košarka je 20 ili 30 odsto brža od evropske košarke, a uz tu brzinu poseduju i veliku preciznost“, ocenila je Maljković.

U grupi B biće Nigerija, Japan, Francuska i Sjedinjene Države, a u grupi C Australija, Portoriko, Kina i Belgija.

Plasman u četvrtfinale OI obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.