U trendu

Maljković: Ponosni smo na proces imunizacije sportista

BEOGRAD – Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković rekao je danas da je ponosan na proces imunizacije sportista, za koju je istakao da nije obavezna.

„Ponosni smo na proces imunizacije sportista vakcinacijom koji smo sproveli zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Srbije. Sve je veći broj vakcinisanih i revakcinisanih sportista, što će pomoći da se oni što bolje spreme za nastup u Tokiju sa fokusom na sportske rezultate“, rekao je Maljković.

„Vakcinacija sportista nije obavezna, ali jeste poželjna jer će doprineti opštoj sigurnosti i zdravlju sportista, ali i kompletnog stanovništva u Srbiji, kao primarnom cilju“, kazao je predsednik OKS.

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine OKS u olimpijskom ciklusu „Pariz 2024“, koja je održana putem interneta, usvojeni su finansijski izveštaj, izveštaj Nadzornog odbora za 2020. godinu, kao i finansijski plan za tekuću.

Maljković je rekao da Međunarodni olimpijski komitet i predsednik Tomas Bah pružaju „snažnu podršku“ i OKS-u u sprovođenju imunizacije i „zaštiti sportista“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar