U trendu

Maljković se zahvalila Sanji Mandić i Aleksandri Crvendakić

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković skratila je spisak igračica za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj na konačnih 12 imena, a sa spiska su otpale Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić.

„Sanja je prošle godine izborila mesto među 12 igračica na Svetskom šampionatu. Ovog leta, posle dosta naporne sezone nije bila na traženom nivou. U svakom slučaju to je devojka na koju najozbiljnije računam u budućnosti. Isto važi i za Aleksandru Crvendakić, koja ima mali problem što dominira u mlađim kategorijama, a ovde se teško snalazi. U svakom slučaju dobile su precizna upustva šta treba da rade, kako bi već od novembra bile uz reprezentaciju Srbije“, rekla je selektorka.

Srbija u Mađarsku polazi u utorak ujutru, a prvi meč odigraće u četvrtak protiv Letonije.

„Uveliko se spremamo za utakmicu sa Letonijom. Definitivno nas čeka težak meč. To je tim koji je atletski najbolji u našoj grupi, taktički doteran do detalja…. Biće vrlo neugodan protivnik na startu šampionata i prilika da pokažemo od čega smo satkane“, rekla je Marina Maljković.

Srpski tim se tokom priprema spremao za sve moguće situacije na Evropskom prvenstvu.

U ovom trenutku je najvažnije da igračice budu spremne i na pobede i na poraze. Ovo prvenstvo ne traje dva dana, već duži period i smatram da će razliku napraviti tim koji i poraz bude video kao motivaciju, a ne kao kriznu situaciju i koji će na pravi način uživati u pobedi u datom trenutku, a onda se vrlo brzo prebaciti na ključni cilj“, rekla je selektorka.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji igraće se od 11. do 28. juna, a srpska reprezentacija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar