U trendu

Mamić: Vodio bih Partizan ili Zvezdu, ali…

Dinamov savetnik Zdravko Mamić u klupskim prostorijama ugostio je novinare srpskog Blica i otkrio im kako bi voleo iz Liverpula da dovede na pozajmicu napadača Marka Grujića. A nije tajna kako Mamić uživa velike simpatije u Srbiji, prenosi Večernji list.

– Gotovo da nema ljubitelja fudbala u Srbiji, navijača Zvezde ili Partizana, koji bar jednom nije rekao: „Eh, da nam je Zdravko Mamić“. Voleli ga ili ne, jedno mu morate priznati – sposobnost i moć da napravi novac i stvori veliki klub – navode novinari iz Srbije.

Upitali su ga i kako to da je popularniji u Srbiji nego u Hrvatskoj.

– Stoji s jedne strane tuga, a s druge strane komplimenti što je moj rad više prepoznat u drugim sredinama nego u Hrvatskoj. Gde god da se pojavim – bilo u Srbiji, BiH, Sloveniji ili bilo gde u Evropi, dobijao sam samo komplimente za ono što radim u Dinamu. Očito se radi o nekoj ljubomori, zavisti, ne znam kako bih drugačije to objasnio.

Novinare je zanimalo da li bi Mamić prihvatio da vodi Partizan ili Crvenu zvezdu.

– Inače s tim ne bih imao nikakvih problema, zašto ne? Međutim, mislim da se moj kraj u fudbalu bliži jer sam umoran. Vodiću Dinamo dok budem mogao, a o drugim klubovima i ne razmišljam. Imao sam dosta ponuda i iz inostranstva, nudili su mi da kupe klub i da mi daju 50 posto vlasništva. Nisam otišao jer volim Dinamo i Zagreb. Tu sam, ne bih menjao sredinu – naglasio je Dinamov savetnik i prisetio se svojih početaka.

– Nedavno sam radio rezime života i mogu da budem jako ponosan na sve što sam napravio. Kada bih se vratio još unazad, bila je to sofisticirana prodaja „levisica“, stiropora i novina na stadionu. Bilo je tu i ranijih početaka tog biznisa. Sve što sam stekao u životu, stekao sam – sam. Nisam imao podršku bogatih roditelja ili stranke. Zaista sam sve stvorio sa svojih deset prstiju, bez ičije pomoći. Naravno da je tu bilo dobrih ljudi koji su mi bili pri ruci, ali sam se isključivo probijao sam – zaključio je Mamić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.