U trendu

Mančester junajted u finalu FA kupa pobedom protiv Koventrija posle penala

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se večeras u finale FA kupa, pošto su u polufinalu na londonskom Vembliju posle izvođenja jedanaesteraca pobedili drugoligaša Koventri 4:2, nakon što je posle regularnog dela utakmice bilo 3:3.

Junajted je na Vembliju poveo u 23. minutu golom Skota Mektomineja, prednost je udvostručio Hari Megvajer u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, a treći gol postigao je Bruno Fernandeš u 58. minutu.

Koventri je smanjio u 71. minutu golom Elisa Simsa, drugi pogodak postigao je Kalum O’Hara u 79, a izjednačio je Hadži Rajt u petom minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca i izborio produžetke.

Ekipe su u produžecima imale po prečku, u prvom produžetku Fernandeš je pogodio okvir, a u drugom Sims.

Koventri je u prvom minutu nadoknade drugog produžetka postigao gol, kada je strelac bio Viktor Torp, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda, pa su finalistu odlučili jedanaesterci.

Golman Koventrija Bredli Kolins odbranio je prvi penal Kazemiru, a zatim su strelci za Junajted bili Diogo Dalo, Kristijan Eriksen, Bruno Fernandeš i Rasmus Hojlund, koji je postigao pobedonosni gol.

Za Koventri golove su postigli Hadži Rajt i Viktor Torp. Golman Junajteda Andre Onana odbranio je penal Kalumu O’Hari u trećoj seriji, a zatim je kapiten Ben Šif šutirao preko prečke.

Mančester junajted će u finalu FA kupa 25. maja na Vembliju igrati protiv branioca trofeja Mančester sitija, koji je u subotu u prvom polufinalu pobedio Čelsi 1:0.

To će biti repriza prošlogodišnjeg finala, u kome je Siti pobedio 2:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.