U trendu

Mandić: Mađari najveći rival za zlato

Povratnik u srpsku vaterpolo selekciju Dušan Mandić, koji zbog povrede nije bio u timu na završnom turniru Svetske lige, izjavio je danas da je potpuno spreman za predstojeće prvenstvo sveta gde Srbija brani titulu.

„Mađari će nam biti možda i najveć konkurenti, činjenica je da su podmladili ekipu, ali imaju ogroman motiv, igraju pred svojom publikom, a novi selektor je uvek tu da promeni atmosferu. Takođe, Italijani igraju sve bolje, pa osim njih očekujem da u najužem krugu favorita budu i Hrvati. Posebno će biti zanimljivo videti nove sastave Crne Gore i Španije“, izjavio je Mandić za sajt VSS.

U ekipi su i dvojica debitanata na prvenstvima sveta Nemanja Ubović i Viktor Rašović, koji su u timu nasledili Slobodana Nikića i Živka Gocića.

„Konačno sam i to dočekao. Zaista sam presrećan, jer ću biti u prilici da zaigram na Svetskom prvenstvu. Očekujem da ćemo se pokazati u najboljem svetlu, a lično se nadam da ću opravdati poziv i poverenje selektora Dejana Savića“, izjavio je Ubović.

Rašović je takođe izrazio zadovoljstvo što je u timu.

„Četiri godine sam bio na širem spisku, učio sam od najboljih i zato sada ne sumnjam u sebe. Svestan sam težine takmičenja, ali znam da sa time mogu da se izborim i potrudiću se da odigram najbolje u životu. Podrška ekipe je sjajna i mnogo mi znači“, rekao je Rašović.

Srbija će u Budimpešti igrati u C grupi sa Španijom, Grčkom i Južnom Afrikom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.