U trendu

“Maradona je umro u siromaštvu”

Luis Ventura, argentinski novinar, tvrdi da je Dijego Maradona preminuo „u siromaštvu“.

Kako istakao medijski radnik za koga se tvrdi da je bio blizak legendarnom fudbaleru, Maradona se u poslednjim mesecima života našao u opasnosti da ostane bez novca.

“Gotovo da nije imao ništa na računu”, naveo je Ventura. On je potom objasnio kako je moguće da se to dogodi.

“Maradona je imao bušne ruke i veliki novac mu je bio ukraden, na ovaj ili onaj način. Svako ko je hteo je samo morao da pita i Maradona bi mu dao novac”.

Advokat Anđelo Pisani, koji je zastupao Maradonu u postupku za utaju poreza u Italiji, potvrdio je te navode.

“Živeo je ispod nivoa svojih potreba i bio je veoma darežljiv. Ako vas zanima gde je njegov novac, pitajte ljude koji su bili oko njega i koji su ga koristili. Nikada nije imao više od sto evra u džepu”.

U momentu smrti, navodno, Maradona je dugovao 33 miliona funti za porez, što je, navodno, moguće naplatiti prodajom imovine.

“Njegova imovina uključuje nakit, zemlju, prestižne objekte uključujući celu zgradu, nekoliko stanova u centru Buenos Ajresa, šest luksuznih automobila, investicije u Kini i Italiji, fudbalske škole u Kini i prava na korišćenje lika”.

Sve to, navodno, vredi oko 150 miliona funti i sve će biti ostavinske rasprave, a očekuje se da se u narednom periodu pojave i “novi naslednici” koji će tražiti deo imovine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.