U trendu

Marakana ovo ne pamti, Bajernov čas fudbala na „Marakani“ i debakl Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pretrpeli su debakl od Bajerna od 6:0 (1:0) u Beogradu, u meču 5. kola B grupe Lige šampiona.

Bajern je pred skoro 45.000 gledalaca naneo Zvezdi najteži poraz do sada na stadionu „Rajko Mitić“ u međunarodnim utakmicama i jednostavno joj pokazao da nije dorastao rival ni u jednom segmentu.

Čak četiri gola postigao je sjajni Robert Levandovski, i to samo u 15 minuta – 53, 60, 64. i 68, a upisali su se još Leon Gorecka u 14. i Korentin Toliso u 90.

Poljski napadač baš je na „Marakani“ postao tek peti fudbaler sa preko 60 golova u Ligi šampiona, peti takođe da je strelac bio na svih pet mečeva od starta, a tek drugi da je pogodio četiri puta mrežu rivala u dva navrata, što je uspeo samo još Lionel Mesi.

Trijumf šampiona Nemačke mogao je da bude izraženiji, čak iako je najteži na „Marakani“ rušenjem rekorda Fiorentine i Totenhema (pobedili sa 4:0), pošto se golman Milan Borjan istakao sa nekoliko odbrana.

Na drugoj strani, ekipa Vladana Milojevića jedva da je nekoliko puta zapretila i videla čuvara mreže Bajerna Manuela Nojera…

Bajern je potvrdio prvo mesto B grupe, isto kao i Totenhem drugo nakon što je posle 0:2 stigao do 4:2 protiv Olimpijakosa.

Upravo će Zvezda u Pireju 11. decembra direktno odlučivati o trećoj poziciji grupe, za šta mora da osvoji bod i nastavi takmičenje u Ligi Evrope.

Borjan: Pre dve godine igrali srcem, a ne za novac

Golman Crvene zvezde Milan Borjan posle poraza u Beogradu od Bajerna od 6:0 priznao je da prvak Srbije nema kvalitet za Ligu šampiona, ali i da pojedini fudbaleri ne osećaju klub na pravi način.

„Trebalo bi da se pogledamo u oči i priznamo da nismo za ovo takmičenje, da budemo realni. Primamo mnogo golova, igramo slabo, ne ispoštujemo ono sto se dogovorimo. Tesko je, Zvezda ovo ne zaslužuje“, rekao je Borjan novinarima posle utakmice.

Večeras najbolji Zvezdin pojedinac izvinio se navijačima za najteži poraz u istoriji kluba u evropskim takmičenjima.

„Na ovim utakmicama ne igraš za novac, ovde igramo za klub i navijače. Izvinjavam se svim navijačima na ubedljivim porazima, pokušaćemo da se vratimo, pobedimo u Grčkoj i vratimo im osmeh na lice“, rekao je Borjan.

Usledilo je pitanje šta se to promenilo u odnosu na prethodne godine

„Pre dve godine je bilo više igrača koji su igrali srcem, a ne za novac. Sada mnogi igrači ni ne znaju šta je Crvena zvezda“, zaključio je Borjan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.