U trendu

Marej: Đokoviću je potreban odmor

Prvi teniser sveta Endi Marej napisao je u kolumni na BBC-u da je veoma izenađen ranom eliminacijom Novaka Đokovića sa Australijan opena i savetovao ga uzme odmor.

Srpski teniser već u drugom kolu u Meburnu završio je pohod na odbranu titule, jučerašnjim porazom od 117. igrača sveta Denisa Istomina iz Uzbekistana 7:6, (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

„Naravno da smo svi iznenađeni ispadnjem Đokovića. Igrao je finale US Opena, prethodno je eliminisan u trećem kolu Vimbldona i osvojio Rolan Garos. Gledajući te rezultate, svaki teniser bi ih prihvatio, ali kada postavite visoke standarde, Novak je verovatno razočaran. Međutim, poslednjih 18 meseci bio je fenomenalan“, napisao je Marej.

Marej smatra da je Đokoviću neophodna pauza i da je normalno da u karijeri u određenom trenutku dođe do pada.

„Teško je da ostaneš u visokom intezitetu posle svake nedelje, zato su pojedinci stalno u vrhu godinama. Isti momci poslednju deceniju igraju vrhunski tenis i prave neverovatne stvari. Kada se jednom desi neuspeh, svi su šokirani i iznenađeni, ali mislim da mnogi moraju da imaju razumevanja za to. Znamo koliko je teško da se zadrži isti nivo igara“, zaključio je Britanac.

Marej je ispadanjem Đokovića favorit za prvi trofej u Melburnu, a danas se plasirao u osminu finala pobedom nad Amerikancem Semom Kverijem 6:4, 6:2, 6:4.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar