U trendu

Mari: Secaš se našeg prvog meča? Đoković: Razbio si me

MARBELJA/LONDON – Najbolji teniser sveta Novak Đoković u razgovoru sa britanskim igračem Endijem Marijem na Instagram lajvu govorio o tome kako provodi dane u izolaciji sa porodicom, najbolnijim porazima, kao i o njihovim međusobnim susretima.

„Nalazim se u Španiji trenutno. Lepo je vreme, ali ne možemo da idemo na plažu i da se šetamo. Naravno, ne smemo da se žalimo. Imamo mnogo srece, narocito kada vidimo koliko ljudi u Evropi i SAD imaju velike probleme. Mi imamo i dvorište za nasu decu, tako da smo dobro. Kao teniseru, jako mi je cudno da budem na jednom mestu više od šest nedelja, to mi se nije dogodilo 15 godina. Svakako sam srecan što mogu da budem sa decom”, rekao je Đoković.

Osvajač 17 gren slem titula govorio je i o tome kako da mu je drago što sa decom i suprgom Jelenom može da provodi  vreme, kao i da mu je ova teška situacija dopustila mnogo prilike da upozna i sebe kao muža i oca.

„Velika je sreca što nisam imao velike povrede kao ti, tj. imao sam samo jednu veliku povredu lakta. Kao sportisti stalno dajemo mnogo na svim poljima i imamo osecaj da nikada ne možemo da se opustimo u potpunosti. Prvi put sam to postigao kada sam povredio lakat, prvi put otkad sam postao profesionalac. Bio sam zapravo srecan da uradim tada neke stvari za koje nikada nisam imao vremena, a Jelena je bila trudna sa našim drugim detetom i bilo je idealno vreme za ostanak kod kuce“, rekao je Đoković.

On se osvrnuo i na to koliko je težak povratak na teren posle povrede, apostrofirajuci da Britanca zbog toga veoma respektuje.

„Veoma teško je  se vratiti posle povede i zato imam veliko poštovanje prema tebi. Ipak, kada sam se vracao bio sam veoma samopouzdan, ali nije bilo baš tako kada sam se vratio na teren, trebalo mi je cetiri ili pet meseci da se vratim na svoj optimum”, rekao je najbolji teniser sveta.

Mari je upitao Đokovića da li se seća njihovog prvog meča, s obzirom na to da su igrali mnogo mečeva.

Da, imali smo po 11 godina, a ti si me razbio. Mislim da sam uzeo jedan ili dva gema. Bio je to prvi turnir koji sam igrao van Srbije”, odgovorio je Đoković.
Novo pitanje Britanca za spskog tenisera bilo je da može da promeni jedan rezultat u karijeri, koji bi izabrao.

„Nešto u vezi sa Olimpijskim igrama. Ili protiv tebe u Londonu ili protiv Rafaela Nadala u Pekingu. Tada sam imao lak smeč u finišu, ali sam ga promašio u svom dobro poznatom stilu“, odgovorio je Novak i  uzvratio istim pitanjem.

„U pitanju je mec protiv tebe, da li znaš koji? Rolan Garos. Iako naravno žalim za time što nisam osvojio Australijan Open, uglavnom zbog tebe, mislim da bih pre želeo da imam RG“, rekao je Mari.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.