U trendu

Marinković: Pored Jokića ne možeš da budeš prvi strelac

PRAG – Pored Nikole Jokića ne možeš da budeš prvi strelac jer koliko god da daš, on će dati više, rekao je košarkaški reprezentativac Vanja Marinković nakon trijumfa Orlova nad selekcijom Holandije u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Košarkaši Srbije pobedom su otvorili prvenstvo Evrope, a jedan od najefikasnijih u našem timu bio je Vanja Marinković, koji je postigao 18 poena, poen manje u odnosu na Nikolu Jokića.

„Ti pored Jokića ne možeš da budeš prvi strelac. Koliko god da daš on će dati više. Svakako, bitno je da smo pobedili. Jokić će dati 20 i kusur, ali je stvarno važno da mi beležimo dobre rezultate“, rekao je Marinković posle meča i dodao da ga je iznenadio veliki broj srpskih navijača u praškoj hali:

„Ja ne znam da li je iko očekivao ovakvu atmosferu, ja stvarno nisam. Mnogo znači, kao da igramo na domaćem terenu. Bilo je sjajno, naš šesti igrač, zvuči kao fraza ali jeste tako. Bilo je mnogo lakše igrati pred ovoliko ljudi.“

Naredni protivnik našem nacionalnom timu biće selekcija domaćina, Češke danas od 17 časova i 30 minuta.

„Biće puna dvorana. Doći će mnogo Čeha, ali će biti i naših navijača. Očekujem sjajnu atmosferu, a našim navijačima svakako hvala.“

Pored Srbije, pobede prvom kolu grupe D zabeležile su selekcije Izraela i Finske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar