U trendu

Marinkoviću koš protiv Olimpije jedan od najvažnijih

Košarkaš Partizana Vanja Marinković rekao je danas da ekipi prija dobar početak sezone u Jadranskoj ligi i da mu je pobedonosni koš protiv Olimpije jedan od najvažnijih i najdražih u seniorskoj karijeri.

Partizan je u nedelju u Beogradu pobedio Olimpiju sa 86:85, u petom kolu Jadranske lige, a pobedonosnu „trojku“ postigao je Marinković, šest sekundi pre kraja utakimice.

„Imali smo spremnu akciju i dogovor je bio da se traži slobodan igrač. Usmerili su pažnju na (Vil) Hečera, ja sam se posle kretnje našao sam i dobio priliku da uputim šut koji ne bi mnogo vredeo da nismo uspeli da se odbranimo u poslednjih šest sekundi. Važan šut svakako, bilo je u mladjim kategorijama još važnih šuteva, ali u seniorskoj konkurenciji mi je ovo svakako jedan od najdražih i najvažnijih koševa“, rekao je Marinković za sajt Jadranske lige.

Crno-beli su ostvarili svih pet pobeda u regionalnoj ligi na početku sezone.

„Od početka priprema smo se opredelili da nam je svaka sledeća utakmica najbitnija, tako se i pripremamo. Naravno, prija ovakav početak sezone, ali nemamo kada da se osvrćemo. Već nas očekuje meč u Nemačkoj i spremamo se za njega. Isto bismo razmišljali i da nam je skor bio drugačiji“, naveo je on.

Upitan koje ekipe su glavni favoriti za osvajanje šampionske titule u Jadranskoj ligi, Marinković je naveo Budućnost, Crvenu zvezdu i Cedevitu.

On je dodao da ekipi mnogo znači podrška navijača.

„Teško je opisati koliko nam ta energija sa tribina znači. ‘Mnogo’ je blaga reč. To je odnos koji traje dugo i na koji smo svi ponosni. Oni nas podržavaju i kada je situacija na terenu dobra i kada nije. Ni sam ne znam koliko puta smo iz sebe izvukli dodatnu snagu uz pomoć huka sa tribina“, rekao je Marinković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.