U trendu

Marjanović vodio Srbiju do pobede protiv Filipina i polufinala

Košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pošto je večeras u Beogradu pobedila Filipine sa 83:76 (22:16, 23:18, 22:28, 16:14).

Srbiju je do druge pobede na turniru vodio Boban Marjanović sa 25 poena i deset skokova, a najbolje ga je pratio Ognjen Dobrić sa 16 poena. Miloš Teodosić je utakmicu završio sa 13, a Danilo Andjušić sa 12 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Kaku Kuame sa 17 poena, dok je Džordan Hidind postigao 13 poena.

Srbija će u polufinalu igrati sa poraženim timom iz duela Portorika i Italije koji je na programu sutra od 16.30.

Srbija je dobro počela meč pa je posle trojke Andjušića povela sa 11:2, nakon čega su Filipini u finišu prve deonice prišli na samo poen zaostatka. Izabranici Igora Kokoškova su na prvi odmor otišli sa šest poena prednosti, da bi predvodjeni Marjanovićem u drugoj četvrtini stigli i do plus 15 (42:27).

Košarkaši Srbije su na velikom odmoru imali 11 poena viška na svom kontu i kada je izgledalo da će mirno privesti meč kraju usledila je neizvesna završnica. Srbija je lošijom odbranom dozvolila Filipinima da se u trećoj četvrtini vrati u meč, a potom i da povede u poslednjoj deonici (73:74).

Utakmicu je rešio Marjanović, prvo poenima 36,6 sekundi pre kraja, potom i dobrom odbranom, a tačku na meč stavio je Andjušić poenima sa linije za slobodna bacanja. 

Pored slabe igre Srbije u drugom poluvremenu, zabrinjava i povreda Stefana Jovića sredinom poslednje četvrtine.

Ovaj meč su zbog udaraca koji su dobili na meču protiv Dominikanske Republike propustili Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić, a u igru nije ulazio ni Vasilije Micić.

Polufinala su na programu u subotu, a samo pobednik turnira će izboriti vizu za Olimpijske igre.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.