U trendu

Marota želi da Konseisao naredne sezone bude trener Intera

MILANO – Izvršni direktor Intera Bepe Marota želi da fudbalski klub iz Milana naredne sezone trenira šef stručnog štaba Porta Seržo Konseisao, prenosi Gazeta delo Sport.

Italijanski mediji navode da je rukovodstvo Intera razočarano rezultatima kluba u ovoj sezoni, a kao glavni krivac označen je trener Simone Inzagi. Marota navodno ne želi da Inter naredne sezone vodi Inzagi, već je tu funkciju namenio Konseisau.

„U Portu ga smatraju institucijom, on ima još godinu dana ugovora sa ovim klubom. U gradu je vrlo popularan, a za navijače je nedodirljiv. Neće biti lako ‘oteti’ ga od predsednika Porta Pinta Da Koste, ali Serž ima ogromne ambicije i teško bi mogao da kaže ne Interu. Prvi kontakt je uspostavljen, Konseisao je voljan da se preseli u Italiju, ali se isprečilo obeštećenje“, tvrdi italijanski list.

Portugalski klub navodno traži obeštećenje od 10 miliona evra, ali Inter nije spreman u ovom trenutku da izdvoji toliki novac za trenera. Konseisao je igrao za Inter od 2001. do 2003. godine, a trener je Porta od 2017.

U slučaju da Inter ne postigne dogovor sa portugalskim trenerom kao kandidati za novog šefa stručnog štaba milanskog kluba pominju se Antonio Konte, Roberto de Zerbi i Tijago Mota.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar