U trendu

Masovni napad navijača Hajduka na policiju, ranjena dvojica navijača i desetak policajaca

 Dvojica navijača splitskog fudbalskog kluba Hajduk su ranjena, dok je desetak policajaca povredjeno sinoć na autoputu izmedju Zagreba i Karlovca u masovnom navijačkom napadu na policajce koji su ih organizovano pratili s utakmice u glavnom gradu, objavljeno je u Zagrebu.

Policija je saopštila da su svi povredjeni van životne opasnosti. Televizija N1 objavila je jutros da je u karlovačkoj bolnici operisan jedan od povredjenih navijača koji je dobio prostrelnu ranu potkolenice i on je van životne opasnosti.

Zagrebačka policija objavila je da su oko 21.35, tokom organizovanog praćenja oko 1.600 navijača Hajduka iz Splita u autobusima, kombi vozilima i automobilima s utakmice u Zagrebu, navijači samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i blokirali sve trake autoceste u smeru Karlovca.

Oni su se oglušili na upozorenja policije, a potom je nekoliko stotina njih fizički i predmetima pogodnim za nanošenje povreda napalo policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, navodi se u saopštenju.

Radi odbijanja napada, policija je, kako se navodi, upotrebila sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, pa je praćena kolona ponovno stavljena pod kontrolu.

„Do sada je utvrdjeno da je došlo do ranjavanja, najverovatnije od vatrenog oružja, dve osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike, a povredjeno je desetak policijskih službenika. Svi povredjeni su van životne opasnosti“, ističe se u saopštenju.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje.
Incident je izbio posle derbija fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba i Hajduka iz Splita, koji je završen pobedom zagrebačkog kluba.

Hrvatski autoklub saopštio je da je saobraćaj na autoputu A1 izmedju Zagreba i Karlovca jutros oko 10 časova ponovo normalizovan pošto je prethodne noći bio zatvoren za saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar