U trendu

Matijas Lesor novo pojačanje Crvene zvezde

Francuski košarkaš Matijas Lesor potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je danas taj klub.

Lesor igra na poziciji krilnog centra i centra, a u redove crveno-belih stiže iz francuskog Nantera za koji je igrao prošle sezone.

On je karijeru gradio u Francuskoj igrajući za ekipe ELAN Šalona (2014-2016) i Nanter (2016-2017), sa kojim je osvojio FIBA Evrokup, francuski kup, a takodje je igrajući za taj tim dobio i nagradu za najboljeg „šestog igrača“ francuske lige sa skoro 11 poena i sedam skokova po utakmici.

Dvadesetjednogodišnjeg Lesora je na poslednjem draftu izabrala NBA ekipa Filadelfije u drugoj rundi. Za Siksere je nastupao na letnjoj ligi.

„Reč je o veoma talentovanom igraču i sa te strane nastavljamo sa ulaganjem u budućnost. Matijas je potpisao ugovor na tri godine, posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša“, rekao je po potpisivanju ugovora direktor Davor Ristović.

„Očigledno je prepoznao da će da napreduje u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Bobi Marjanović, Maik Cirbes, Ognjen Kuzmić… Formiramo mlad i izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vreme odmiče, i sa te strane očekujemo strpljenje“, dodao je Ristović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.