Mediji: Ferari spreman da ponudi Hamiltonu 40 miliona funti

Ferari priprema ponudu od 40 miliona funti za sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona, preneli su danas britanski mediji.

Kako je preneo Dejli Mejl, slavni italijanski tim pružiće priliku Hamiltonu da osvoji rekordnu osmu šampionsku titulu i time obori rekord čuvenog vozača Ferarija Mihaela Šumahera. Šumaher je pet od sedam titula osvojio sa Ferarijem.

Razgovori oko potpisa ne samo da napreduju na najvišem nivou u Ferariju, već je predsednik kompanije Džon Elkan u bliskom kontaktu sa 38-godišnjim britanskim vozačem, navodi se.

Hamiltonov ugovor sa Mercedesom ističe na kraju sezone, a on je u više navrata rekao da ne namerava da napusti ekipu.

Više dobro obaveštenih izvora u Velikoj Britaniji i Italiji potvrdili su da čelnici Ferarija ozbiljno razmatraju scenarija u vezi sa Hamiltonom.

Kao prva i favorizovana opcija je da Hamilton od sledeće sezone vozi sa Šarlom Leklerom, što bi značilo da će Karlos Sainc napustiti ekipu, na šta je rukovodstvo spremno.

Kao drugu opciju izvori navode da bi Ferari „žrtvovao“ Leklera da dovede Hamiltona, odnosno da se izvrši razmena, pa da Lekler ode u Mercedes i tamo vozi sa Džordžom Raselom.

Dejl Mejl preneo je da novac neće biti faktor u odlučivanju za Hamiltona, pošto i Mercedes i Ferari žele da mu daju mnogo novca, koji se podudara sa njegovom trenutnom platom od oko 40 miliona funti ili ako zatraži i više. Vozači i najvažniji rukovodioci ekipa ne spadaju u ograničenje budžeta.

Navodi se, takođe, da je Hamiltonova porodica oduvek želela da on vozi za Ferari jednog dana, a da bi na njegovu odluku o prelasku u italijansku ekipu moglo da utiče i to da je njegov uzor Ajrton Sena vozio za Ferari 1995. godine.

Dejli Mejl preneo je da bi drugi tim koji bi Hamilton mogao da razmotri – Aston Martin. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.