U trendu

Mediji: Karlo Anćeloti glavni kandidat za selektora Brazila

MADRID – Trener Reala Karlo Anćeloti mogao bi uskoro da preuzme fudbalsku reprezentaciju Brazila, prenose španski mediji.

Brazil je trenutno bez selektora, pošto je Tite podneo ostavku u decembru prošle posle eliminacija „karioka“ od Hrvatske u četvrtfinalu Mundijala u Kataru.

Predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodrigez doputovaće narednih dana u Madrid, kako bi pokušao da nagovori italijanskog stručnjaka da preuzme „karioke“. Rodrigez će prvo razgovarati sa predsednikom Reala Florentinom Perezom, a onda i sa Anćelotijem.

„Mundo Deportivo“ navodi da je Rodrigez spreman da ponudi Anćelotiju godišnju platu od 10 miliona evra. Italijanski stručnjak u Realu zarađuje devet miliona evra po sezoni.

Španski mediji tvrde da će Rodrigez pokušati da angažuje Žozea Murinja ili Žorža Žezusa, ako propadnu pregovori sa italijanskim stručnjakom.

Anćeloti je u karijeri vodio Ređijanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ, Bajern, Napoli, Everton i Real, a od 1992. do 1995. bio je pomoćnik selektora u italijanskoj reprezentaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.