U trendu

Mediji: Pogba koštao Mančester junajted 256 miliona evra

MANČESTER – Fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba, koji će 30. juna postati slobodan igrač, koštao je klub sa „Old traforda“ više od 256 miliona evra, navode britanski mediji.

Junajted je nedavno potvrdio da će Pogba za nešto manje od mesec dana da ode iz kluba kao slobodan fudbaler, a „crveni đavoli“ su se obavezali da će mu isplatiti još 4,5 miliona evra bonusa za lojalnost.

„Bonus za lojalnost je finalna uvreda navijačima, koji od francuskog fudbalera nikada nisu dobili ono najbolje tokom razočaravajućeg, njegovog drugog mandata u klubu“, naveo je izvor blizak klubu sa „Dejli mejl“.

Pogba je 2012. otišao iz Mančester junajteda u Juventus za 1,75 miliona evra. Francuski fudbaler se četiri godine kasnije vratio u klub sa „Old traforda“, ali za obeštećenje od 105 miliona evra.

Njegov tadašnji menadžer, sada pokojni Mino Rajola, dobio je za ovaj transfer 46 miliona evra.

„Dejli mejl“ je analizirao koliko je francuski napadač koštao Junajted za ovih šest godina.

Pogba je prve sezone imao godišnju platu od 10 miliona evra. Junajted je potom smanjio platu francuskom napadaču na devet miliona evra.

Pogba je dobijao i 3,5 miliona evra na osnovu marketinških prava, kao i 2,2 miliona evra kada se Mančester junajted plasira u Ligu šampiona.

Britanski list je izračunao da je Pogbao koštao Junajted 1,13 miliona evra po odigranoj utakmici, odnosno 6,6 miliona evra po postignutom golu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.