U trendu

Medvedev: Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone

MAJAMI – Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da voli da igra na tvrdim podlogama i dodao da očekuje dobre rezultate u nastavku sezone na turnima na šljaci, prenose američki mediji.

Medvedev je sinoć osvojio masters u Majamiju, pošto je pobedio Italijana Janika Sinera 7:5, 6:3. On je trijumfom na Floridi stigao do 18. titule na turnirima na tvrdoj podlozi, a ukupno 19. u karijeri.

„Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi. Ali, potpuno razumem da to ne bi bilo fer. Zaista volim da igram na tvrdoj podlozi“, rekao je Medvedev, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Ruski teniser je zvanično četvrti na ATP listi.

„Tvrda podloga je mesto gde najbolje osećam igru. Iako znam da mogu da igram prilično dobro i na travi i na šljaci, ovde je moja igra najtečnija. Na tvrdim podlogama mogu da ne igram svoj najbolji tenis, ali mogu da osvajam mečeve. To je velika razlika“, istakao je Medvedev.

Ruski teniser je trijumfom u Majamiju stigao do četvrtog trofeja ove sezone posle Roterdama, Dubaija i Dohe.

„Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone. Obično sam najbolji na Australijan openu, gde sam dva puta stizao do finala. Ove godine nisam bio dovoljno dobar u Melburnu, tako da sam srećan što sam uspeo da preokrenem stvari“, naveo je ruski teniser.

Medvedev je pre dve godine izjavio da ne voli da igra na šljaci. On nikada nije pobedio na turniru na šljaci, a samo jednom je igrao u finalu i to 2019. godine u Barseloni.

„Znam da mogu da igram dobro i na šljaci. Pobedio sam jednom Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na istom turniru (Monte Karlo, 2019. godine). To je prilično dobar rezultat na šljaci. Ako ne igram svoj najbolji tenis, mogu mnogo lakše da izgubim“, zaključio je Medvedev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.