U trendu

Medvedev studira Đokovića: „Pokazuje da mu nije ispran mozak“ (foto)

Ruski teniser Danil Medvedev „uhvaćen“ je sa jednim zanimljivim predmetom na polici u svojoj kući, koji se tiče Novaka Đokovića i jednog od njegovih najvećih uspeha u karijeri.

Medvedev je na društvenim mrežama objavio sliku pred odlazak na Masters u Majamiju, na kojem će se takmičiti od 22. marta do 4. aprila.

Uvek budno oko teniskih navijača primetilo je da iza Rusa stoji nekoliko knjiga, a da je jedna od njih knjiga posvećena Novaku Đokoviću.

Tačnije, knjiga se zove „Potraga za Rolan Garosom“, a napisala ju je francuska novinarka Karol Bušar, koja je sumirala utiske sa Rolan Garosa 2016. godine, prvog i jedinog na kojem je srpski teniser osvojio titulu.

Ljubitelji tenisa su ovu sliku shvatili kao dokaz da se Medvedev ugleda na Novaka, odnosno da od pokušava da nauči što je više moguće o tome kako biti uspešan kao on.

„Njemu nije ispran mozak od strane medija, već se oslanja na realnost i svoje mišljenje. Sjajno je imati takvog momka na Turneji pored medija koji i dalje pokušavaju da popularnost Federera i Nadala svima nametnu kao mernu jedinicu za uspeh“, jedan je od komentara na pomenutoj slici.

​Medvedev je nedavno izgubio finale Australijan opena od Novaka Đokovića, a posle meča je govorio o tome koliko se Srbinu divi.

Lepe reči o Danilu imao je i najbolji teniser planete, koji se prisetio i nekih ranijih susreta sa trenutno drugim igračem sveta.

„On želi da osvoji moje srce. Ide pravim koracima, uči da bude vođa, a ne samo pratilac, kao što je slučaj kod ostatka ATP. Takođe je veoma inteligentan, studirao je ekonomiju na univerzitetu, govori francuski, ruski i engleski“, kaže jedan korisnik Tvitera o Medvedevu.

Rus će biti prvi favorit za osvajanje Mastersa u Majamiju, pošto su od istog odustali i Đoković i Federer i Nadal.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.