U trendu

Medvedev trijumfovao posle neverovatnog preokreta pa pomenuo Đokovića, publika ga izviždala

Danil Medvedev je posle pobede u četvrtfinalu Australijan opena pomenuo Novaka Đokovića, zbog čega je dobio zvižduke australijske publike.

Medvedev je posle više od četiri i po sata borbe savladao Feliksa Ože-Alijasima sa 3-2 u setovima, nakon što je izgubio prva dva dela igre.

Na pitanje šta je uradio da taktički promeni pri rezultatu 0-2, Rus je otkrio sledeće:

„Teško je reći. Nisam igrao najbolji tenis, a Feliks je igrao neverovatno, imao je kontrolu nad mečom. Nisam znao šta da radim, tako da sam… Ne znam da li će se ljudima ovo svideti, ali zapitao sam se: ‘Šta bi Novak uradio?’“, rekao je Medvedev nakon čega su usledili zvižduci publike na tribinama.

Nakon toga Medvedev je u priču uključio i Federera i Nadala i dobio ovacije od publike, da bi zatim objasnio na šta je tačno mislio.

„Ono što mi je prolazilo kroz glavu, jer je on veliki šampion, baš kao što su Rafa i Rodžer koji su pobedili mnogo ovakvih mečeva, je to da ću da ga nateram da radim. Ako želi da pobedi mora da se bori do poslednjeg poena, čak iako je 5:0, 40:0, barem ću da ga umorim za naredni meč“, istakao je drugi teniser planete i dodao:
„Sve to je urodilo plodom. Podigao sam nivo igre u taj-brejku trećeg seta. Kada su tada zatvorili krov, osetio sam promenu momentuma i tada sam video da mogu igram bolje“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.